Goda Råd

Framgång kräver pannben, mod och hjälp

Att starta företag kräver en del, och det är väl en himla tur att du oftast inte har en aning om vad det egentligen innebär innan du startar ditt första. Helt plötsligt måste du göra allting själv. Dessutom förväntas du hålla koll på och se till att du följer alla möjliga knepiga lagar och regler. Sen det faktum att din lön är helt beroende på hur det går med verksamheten och det kanske varierar. Komplext, ja i massor. Det är förståligt att det är många som aldrig kommer igång på riktigt eller snart lämnar för en trygg anställning.

Att driva företag kan liknas med att springa ett maraton eller att åka ett Vasalopp. Det är inte alla som klarar det, många vill, men alla kommer inte i mål. Det krävs ett sjukt pannben och en otrolig mängd träning för att klara av ett sådant lopp, likadant är det med att driva företag. Pannbenet, det som får dig att gå ett steg till och ytterligare ett steg. Och det är inte alltid det lönar sig, varken själsligt eller ekonomiskt, men när det gör det är det en seger som är helt fantastisk. Och det är oftast detta du hör talas om, när det blir succé och lycka. Misslyckanden hörs det mindre om trots att det är just dem vi borde prata om för det är dessa tillfällen som vi har mest att lära av.

Det finns ofta en gemensam faktor till de tillfällen då succén har uteblivit. Den stavas samarbete. Du som startar ett bolag gör det oftast med en stark vilja, stark drivkraft och stolthet. Bra egenskaper men det sistnämda kan leda till att du inte vill eller vågar ta hjälp. Det gäller att ha modet att våga samarbeta. Det är först när du tar det steget som ditt företag kan växa på riktigt.

Att ta in en ekonomisk konsult som coach i ditt företag kommer innebära en tempohöjning och ett lyft i din verksamhet. Det är lite förenklat samma princip som att du anlitar en PT om du vill få mer muskler på din kropp. Vinst varje gång.

Men det är viktigt att du är redo för det här steget och att du och din coach matchar och litar på varandra. Och kom ihåg att det är din vision och målbild som ska styra din utveckling. Du sätter riktningen och coachen utreder vad som behöver göras för att komma dit och följer sedan upp varje steg i din och företagets utveckling.

Släng dig ut och utmana ditt mod, starta ett samarbete, gör det tillsammans, det blir mycket bättre, mer lönsamt och fantastiskt mycket roligare.

Dela artikel